קסדייה טרופית

הטוסט של המכסיקנים. קריספית מבחוץ בזכות הטורטיות הדקיקות, ושופעת גבינה מותכת וטעמים אקזוטיים מבפנים. נשנוש קליל וכייפי שניתן לשלב עם מגוון תוספות, מתאים לאירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
קסדייה טרופית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 3 קסדיות, 2-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 טורטיות
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 2 פרוסות אננס (אפשר מקופסת שימורים) חתוכות לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות (החלק הלבן והירוק)
  • 1 כפית טבסקו (לא חובה)
  • לרוטב שמנת צ'ילי:
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% של תנובה
  • 1 כפית שבבי צ'ילי
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1
. מכינים רוטב שמנת וצ'ילי: מערבבים שמנת וצ'ילי בקערית וממליחים לפי הטעם. שומרים במקרר.
2.  מכינים את הקסדייה: מערבבים פתיתי עמק, אננס, פלפלים, בצל וטבסקו בקערה.
3. מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים טורטייה, מפזרים שליש מתערובת הגבינה באופן שווה ומכסים בטורטייה נוספת.
4. קולים כ-2 דקות, עד שהטורטייה התחתונה זהובה, והופכים בזהירות את הקסדייה להזהבה מצידה השני. מוציאים לקרש חיתוך וחותכים ל-4 משולשים. מגישים חם עם רוטב השמנת.

 
דרג: