קנלוני כנען וסלמון בעגבניות שמנת ומרווה

קנלוני כנען וסלמון בעגבניות שמנת ומרווה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קנלוני כנען וסלמון בעגבניות שמנת ומרווה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם פילה סלמון
  • 3 פטריות פורטובלו
  • שמן זית
  • 1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 180 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
  • לימון
  • 1 כפית צלפים מוחמצים
  • חלמון ביצה
  • פלפל לבן
  • 2 כפות יוגורט
  • 12 גלילי קנלוני
  • 5 עגבניות בשלות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות חצי ס"מ.
2. קוצצים את הפטריות גס.
3. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים לצבע זהוב את הבצל.
4. מוסיפים את הפטריות והסלמון ומערבבים 4 דקות. מוסיפים את השום. מתבלים בקורט של פלפל שחור גרוס ומעט מלח ומערבבים דקה 
5. בקערה מערבבים את גבינת הכנען, כפית מיץ לימון, הצלפים, תערובת הדג, חלמון הביצה, קורט מלח ומעט פלפל לבן והיוגורט.
6. ממלאים את גלילי הקנלוני ומעבירים לכלי פיירקס מסודרים צמוד.
7. מחממים את התנור ל180 מעלות.
8. טוחנים במעבד מזון את העגבניות (ללא השורש) ומערבבים בקערה עם מעט מים והשמנת המתוקה. מתבלים ב-2 קורט מלח, פלפל שחור גרוס ועלי המרווה הקצוצים.
9. יוצקים את הרוטב על הקנלוני לכיסוי ואופים בתנור מכוסה למשך 30 דקות .
10. מסירים את המכסה ואופים עד להשחמה קלה .
11. מגישים חם ברוטב .

דרג: