קנלוני

מתכון פסטה קלאסי הלקוח מן המטבח האיטלקי, מנה משביעה וטעימה ביותר

מאת: אתי מגיד

דרג:
קנלוני
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 מיכלי שמנת בישול
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 2 כפות חמאה תנובה
  • פתיתי גבינת פרמז'ן
  • 2 חבילות עלי תרד טרי
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קמח
  • מלח
  • פלפל
  • בזיליקום
  • עלי טימין
  • 2 חבילות פסטה קנלוני
  • 300 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"

אופן הכנה:

הכנה:
1. מניחים תרד וכפית מלח בסיר על אש נמוכה, כאשר הוא רך מספיק מעבירים לקערה.
2. קוצצים בצל ומטגנים קלות בשמן זית עד ריכוך הבצל, מוסיפים לקערה המכילה את התרד.
3. חותכים גבינה מלוחה, מוסיפים לקערה, מתבלים מלח פלפל, בזיליקום, מערבלים במערבל מזון.
4. מכינים סלסה בלנקה: ממיסים 2 כפות חמאה, מוסיפים 3 כפות קמח ובהדרגה תוך כדי ערבוב, מוסיפים 2 כוסות חלב, מערבבים תוך כדי, לאחר שקיבלנו בלילה ללא גושים כמובן, מוסיפים לקערה הראשונה ומערבבים היטב כמה דקות. 
5. כעת למילוי עלי הפסטה, מסדרים למגש פיירקס את הקנלוני.
6. הכנת רוטב השמנת - לשפוך לסיר 2 יחידות משמנת הבישול, כף קמח, מערבבים היטב, מוסיפים עלי טימין, מלח, פלפל, שוב מערבבים היטב ומוסיפים לתבנית הפיירקס - עד שהקנלוני כולם מכוסים ברוטב.
7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך 40 דקות. מפזרים גבינת פרמז'ן.

דרג: