קלצונה גבינות

קלצונה עשיר בגבינות עם עגבניות מיובשות בטעם מיוחד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קלצונה גבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8-6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כף טימין טרי
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית – אוליביה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • חומרים לבצק:
  • 600 גרם קמח
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1/4 ליטר מים פושרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט סוכר
  • למילוי:
  • 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 3 כפות פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • 1 ביצה

אופן הכנה:

1. מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה, שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.
2. מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.
4. מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 8-6 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית ומתפיחים שוב למשך 30 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
5. מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.
6. פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (מקפידים שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.
7. מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
 
מומלץ למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה. יש להדק היטב.

 

דרג: