קליפות תפוחי אדמה אפויות ברוקפור וצ'ילי מתוק

סירות תפוחי אדמה עם גבינה ורוטב מתקתק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קליפות תפוחי אדמה אפויות ברוקפור וצ'ילי מתוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים מעוגלים שווים בגודלם
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם גבינת רוקפור מגורדת בפומפיה גסה
  • חצי כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • חלמון ביצה
  • 120 גרם גבינת פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • קצח שחור

אופן הכנה:

1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
2. בעזרת מזלג דוקרים 3 פעמים סביב כל תפוח אדמה לעומק חצי ס"מ, פעולה זו עוזרת לשמור על שלמות תפוחי האדמה בזמן האפיה.
3. אופים שעה את תפוחי האדמה שלמים בקליפה עם מעט מלח גס ושמן זית בתבנית מכוסה בנייר כסף. מוציאים מן התנור ומצננים.
4. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם במרכז ומרוקנים עם כפית לאט ובזהירות עד לעומק הקליפה כמעט. את תכולת תפוחי האדמה שומרים בצד.
5. מברישים את סירות תפוחי האדמה בחמאה מומסת ואופים בחום 160 מעלות ללא כיסוי במשך 10 דקות עד ליבוש קל.
6. מעבירים כ-1/2 מכמות תכולת תפוחי האדמה שהשארנו בצד, מעבירים לקערה ומועכים במזלג.
7. מוסיפים לקערה את גבינת הרוקפור ומערבבים יחד עם הצ'ילי המתוק, פתיתי הגבינה וחלמון הביצה.
8. בתוך כל סירת תפוח אדמה ממלאים ממחית הגבינות ומעל מפזרים מעט קצח שחור. צולים 10 דקות ללא כיסוי.
9. מגישים חם בליווי של כף שמנת חמוצה לצד תפוח האדמה.
 

דרג: