קלאפוטי פיסטוק, חמאה חומה ודובדבנים

גרסה קלילה יותר ומקומית לקינוח הצרפתי הקלאסי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חוברת שבועות

דרג:
קלאפוטי פיסטוק, חמאה חומה ודובדבנים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת תנובה ועוד קצת לשימון התבנית
  • 180 גרם ( 3/4 כוס) סוכר ועוד קצת לאיבוק התבנית
  • 200 גרם שקדים לבנים
  • 200 גרם פיסטוקים קלופים
  • 60 גרם סולת
  • 200 גרם ביצים (בערך 4, תלוי בגודל שלהן)
  • 120 גרם חלמונים
  • 150 מ״ל ( 2/3 כוס) יוגורט עזים לשתייה ״פיראוס״
  • 100 מ״ל ( 1/3 כוס + 1 כף) ריוויון תנובה
  • 100 גרם קרם פרש 30% שומן "השף הלבן"
  • 3 גרם ( 1/2 כפית) אבקת אפייה
  • 20 דובדבנים אדומים. אפשר להמיר בפרי מתוק אחר כמו משמש או תאנה,
  • ואפשר גם דובדבנים מלפתן
  • להגשה: שמנת של פעם 27% תנובה
  • ואבקת סוכר

אופן הכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות).
2 משמנים תבנית אובלית יפה וגדולה בחמאה. מפזרים על התבנית סוכר ומנערים את השאריות שלא דבקו. שמים במקרר עד השימוש.
3 טוחנים את הפיסטוקים והשקדים לקמח דק עד כמה שניתן. שמים את החמאה במחבת וממסים אותה על להבה בינונית. כשהיא רותחת ומבעבעת היא מתחילה להשחים ולקבל את טעמה האגוזי המיוחד. מיד כשיורד הקצף מסירים אותה מהאש. נותנים לה להתקרר קצת.
4 מערבבים את כל החומרים, כולל החמאה החומה, ולמעט הדובדבנים. נותנים לבלילה לעמוד 20 דקות.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. אופים 13 דקות. מפזרים מעל את הדובדבנים ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות. טעים במיוחד כשהקלפוטי עוד קצת רטוב.
6 מגישים עם שמנת של פעם ואבקת סוכר מעל.
דרג: