קיש תרד

קיש תרד טעים וממכר

מאת: ליאור צדוק

דרג:
קיש תרד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד
  • 1-2 כפות מים קרים
  • 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לקצפת 38%
  • פלפל
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינה לאפיה 5%

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מעבדים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד קבלת תערובת פרורית.
2. המוסיפים את הביצה ומערבדים שוב (2-3 סיבובים).
3. מוסיפים מלח ומים, ומעבדים רק עד שהבצק נאסף לכדור.
4. עוטפים את הבצק בשקית, משטחים אותו ומקרררים למשך שעתיים עד 24 שעות.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
6. משמנים תבנית פאי מתפרקת בחמאה.
7. מרדדים את הבצק, מלפפים אותו על גבי המערוך ופורסים אותו על התבנית. מרפדים את התבנית בבצק, תוך הקפדה על הפינות - חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ומכניסים למקפיא למשך עשר דקות.
8. חולטים התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא הופך כהה. שוטפים במים קרים, מסננים, קוצצים גס וסוחטים שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.
9. מערבבים את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
10. מניחים את התרד החלוט על הבצק, מעליו יוצקים את מלית השמנת לבסוף מפוררים מעל גושים גדולים מהגבינה.
11. אופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-40 דקות.
דרג: