קיש תרד

קיש תרד טעים, קל להכנה, מתאים כמנה ראשונה או כארוחה עם תוספת סלט.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש תרד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק פריך:
  • 200 גר' קמח
  • 100 גר' חמאת קרה מאוד
  • מעט מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38%
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 חבילה (250 גר') גבינת כנען 5%

אופן הכנה:

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. לערבב במעבד מזון את הקמח והחמאה, עד לקבלת תערובת פרורית. להוסיף את הביצה ולערבל שוב (2-3 סיבובים). להוסיף מלח ומים, עד שהבצק נאסף לכדור.
3. לעטוף את הבצק בשקית, להשטיח אותו ולקרר למשך שעתיים עד 24 שעות.
4. לשמן בחמאה תבנית לפאי (מתפרקת).
5. לרדד את הבצק, ללפף אותו על גבי המערוך ולפרוס אותו על התבנית.
6. לרפד את התבנית עם הבצק, תוך הקפדה על הפינות, ולחתוך שוליים מיותרים.
7. לדקור את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ולהקפיא למשך עשר דקות.
5. לחלוט את התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא מתכהה.לשטוף במים קרים, לסנן, לקצוץ גס ולסחוט שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.
6. להכנת המלית, יש לערבב את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
7. להניח מעל הבצק את התרד החלוט ומעליו את מלית השמנת. לפורר מעל את גושים גדולים של גבינת כנען.
8. לאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 40 דקות.
דרג: