קיש שמפיניון מעולה

קלתית הבצק משודרגת בפטריות פורצ'יני טחונות, שמעניקות לה טעם פטריות מודגש (שקיקים של פטריות פורצ'יני מיובשות אפשר למצוא בסופרמרקטים, אצל ירקנים ובמעדניות).

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קיש שמפיניון מעולה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 5 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות טחונות (במעבד המזון או במטחנת תבלינים)
  • ½1 כוסות (160 גרם) קמח
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-1 כפיות מים
  • למלית:
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים גדולות
  • 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:


1. מכינים בצק פריך. שמים את החומרים היבשים במכל של מעבד המזון, מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים בכמות שתספיק ליצירת בצק אחיד שאיננו נדבק לידים. (אפשר גם ללוש ביד או במיקסר, אבל אז כדאי לתת לחמאה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר.)

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה שגודלו מספיק לריפוד התבניות ודופנותיה, ומרפדים בו את התבנית. חותכים את עודפי הבצק, מחוררים את תחתית הקלתית בשיני מזלג, ומהדקים אליה ריבוע של נייר אפייה. מקפיאים במשך 30 דקות או יותר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 עלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אותה על תבנית התנור הגדולה - עם כיסוי הנייר - במשך 15 דקות. מסירים את הנייר. אם התחתית התנפחה, מנקבים אותה שוב כדי להוציא את האוויר. מחזירים לתנור ואופים בחום בינוני־נמוך (160 מעלות) במשך 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

4. מסדרים את פרוסות הפטריות בקלתית האפויה. טורפים יחד את שאר מצרכי המלית ויוצקים על הפטריות. אופים במשך 50 דקות או עד שהמלית נקרשת.



דרג: