קיש קרם שום עם סלט כפרי מוקפץ

קיש במלית גבינה, שמנת ויין, מוגש לצד סלט ירקות מוקפצים, מנה נהדרת לאירוח קליל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש קרם שום עם סלט כפרי מוקפץ
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 300 גר' קמח
  • 150 גר' חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גר' גבינה צהובה ירושלים מגוררת דק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • למלית:
  • 125 גר' גבינה בולגרית פיראוס
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% השף הלבן
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 ביצים
  • לסלט:
  • 125 גר' גבינה בולגרית פיראוס
  • 200 גר' חסה אייסברג קצוץ גס או כל חסה אחרת
  • 2 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 2 קולרבי חתוכים לגפרורים
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 100 גר' גרעיני חמנייה מטוגנים קלות
  • 100 גר' צנוברים מטוגנים קלות
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבצק: מכניסים את חומרי הבצק למעבד מזון וטוחנים למסת פירורים. 
2. מוסיפים את הביצה, מערבבים בפולסים עד ליצירת פירורים גדולים. מוציאים את הפירורים ומעבדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3. הכנת המלית: מכניסים לסיר שמנת, גבינה, יין, שום, מחממים ומרתיחים, מנמיכים אש, מתבלים ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. טורפים את הביצים, מעבירים למלית ומניחים בצד.
5. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 מ"מ.
6. מרפדים את התבנית בבצק שרודד.
7. מחממים תנור לחום 175 מעלות.
8. שופכים את הרוטב מעל הבצק, להימנע להגיע לקצה גובה התבנית. אופים למשך 40 דקות.
9. הכנת הסלט: מטגנים קלות את הגזר, קולרבי ופטריות. מוסיפים רוטב סויה, מתבלים.
10 מסדרים חסה בצלחת הגשה, עליה מפזרים את הירקות המוקפצים, מפזרים מעל הקיש את הפיצוחים המטוגנים ומפוררים גבינה בולגרית.
דרג: