קיש קישואים וגבינות

מתכון מהיר הכנה ומומלץ. מומלץ להגיש עם סלט עלים ירוקים ליד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש קישואים וגבינות
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 3 קישואים בינוניים
  • בצל בינוני
  • 100 גרם פתיתי "עמק" למאפים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • כף קמח
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:


אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ואת המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מגלגלים את בצק לכדור ומקררים כשעה במקרר.

הכנת המילוי:
1. קוצצים את הבצל ומאדים, קוצצים את הקישואים, מוסיפים לבצל ומאדים כ-10 דקות.
2. מערבבים בקערה את הגבינה, הביצים, החלב, השמנת המתוקה והקמח.
3. מוסיפים את הקישואים ואת הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים אותו לחצי ס"מ ומניחים על תבנית משומנת.
5. שופכים את המילוי על הבצק המהודק באופן שווה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ל-30 דקות.
דרג: