קיש פלפלים קלויים עם גבינת פיראוס ושמנת חמוצה

קיש מושקע וטעים מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש פלפלים קלויים עם גבינת פיראוס ושמנת חמוצה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • 1 גביע גבינה בולגרית עיזים פיראוס מגוררת
  • 50 גרם גבינת בשן מגוררת
  • ½ כוס עירית קצוצה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • לבצק:
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • כ –3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 8 פלפלים אדומים קלויים וחתוכים לרצועות

אופן הכנה:

הכנה
1. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך ומעבדים מספר שניות לקבלת בצק אחיד.
2. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח לעלה בקוטר כ-28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית והדפנות. מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים שעה במקרר.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), שמים בקערה את כל החומרים של המלית ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים לתבנית.

4.  אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם סלט ירוק.


דרג: