קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה

מאפה שישאיר ניחוחות נפלאים בבית ומושלם לארוחה קלילה בימי האביב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש  פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ - 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים או בצק פריך קפוא
  • 250 גרם פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • ½ חבילה (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת השף הלבן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט, מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:


1. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות) ומשמנים את תבנית האפייה.
2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את פרוסות הכרישה עם מעט מלח כ-4 דקות עד שמזהיבות ומתרככות מעט. מוציאים את הכרישה ומניחים בצד.
3. מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים על להבה גבוהה את הפטריות עם מעט מלח עד לאידוי כל הנוזלים.
4. מעבירים לכלי אחסון ביחד עם הכרישה ומצננים במקרר.
5. בקערה בינונית מערבבים את השמנת, הפתיתים המיוחדים והביצים, מתבלים בכפית מלח, אגוז מוסקט וקורט פלפל ומבשלים עד לקבלת נוזל אחיד.
6. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול התואם את גודל התבנית או התבניות.
7. מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים היטב.
8. מסדרים את הירקות בתפזורת על גבי הבצק, יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור כחצי שעה או עד להזהבה.
 

דרג: