קיש פטריות וגבינות צאן

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
קיש פטריות וגבינות צאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 – 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 600 גרם פטריות מסוגים שונים פרוסות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 3 כפות עלי טימין
  • 1 גבינת קולאז’ קממבר פרוסה
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוסה
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 1/2 1 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח

אופן הכנה:

הכנה
1. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק אחיד אם יש צורך מוסיפים מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים או על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
3. ממיסים במחבת חמאה ושמן, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מסירים מהאש מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים עירית וטימין ומערבבים. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
4. מסדרים מעל את כל סוגי הגבינות, שמים בקערה שמנת קמח וביצים ומתבלים במלח ובפלפל וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים כ-45 דקות עד שהפשטידה תזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 30 דקות פורסים ומגישים.
 
דרג: