קיש עגבניות וגבינת קממבר

מתכון בטוח של בני סיידא: קיש עגבניות וגבינות מפוצץ בטעמים לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
קיש עגבניות וגבינת קממבר
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • למילוי:
  • 1 סלסלת עגבניות שרי קטנות ( כ- 40 עגבניות )
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • צרור עירית קצוצה
  • 3 כפות טימין
  • 3 כפות עיטורי עגבניות של אוליבייה
  • 1 חבילת גבינת קממבר ( 125 גרם ) חתוכה לקוביות
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוסה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק אחיד אם יש צורך מוסיפים מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים
2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים או על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה
3. חוצים את העגבניות לרוחב מוציאים בעזרת כפית את התוכן, שמים את העגבניות המרוקנות בסיר מוסיפים חמאה ושום מתבלים במלח פלפל וסוכר ומטגנים 5 דקות, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי, מסירים מהאש
4. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות), מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים פרט לגבינת הפרומעז מערבים טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים לתבנית מסדרים מעל את גבינת הפרומעז
5. אופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 30 דקות פורסים ומגישים
דרג: