קיש כרישה ומרווה

מאפה מלוח משובח במילוי כרישה, גבינה ושמנת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש כרישה ומרווה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 9 כרישות (החלק הבהיר ללא העלים) פרוס דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס עלי מרווה קצוצה
  • פלפל לבן טחון
  • 11/2 כפות קמח תופח
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
  • בצק עלים "מעדנות"
  • שומשום
  • קצח שחור

אופן הכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הכרישה והמרווה עד לריכוך קל.
2. ממליחים עם 3 קורט מלח גס, כפית שום כתוש, קורט פלפל לבן, מעט פלפל שחור דק וכף וחצי קמח תופח. מצננים.
3. מוסיפים 3 ביצים טרופות, גביע שמנת חמוצה ו-100 מ"ל שמנת מתוקה.
4. מורחים חמאת תנובה בתבנית פיירקס. חותכים את בצק העלים בהתעם לגודל של תחתית התבנית- אין צורך לרדד. מרפדים את תחתית התבנית המשומנת ע"י הנחת הבצק מעל.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הבצק למצב חצי אפוי.
6. מעל יוצקים את מילוי הקיש ומפזרים שומשום וקצח. 
7. מעבירים לתנור האפייה, אין צורך לכסות.
8. מגישים חם בליווי שמנת חמוצה קרה.
דרג: