קיש כרישה

קיש טעים ביותר פשוט וקל להכנה

מאת: נעמי פרידמן

דרג:
קיש כרישה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • כוס ורבע קמח
  • 100 גר' חמאה
  • רבע כוס מים/ביצה
  • חצי כפית מלח
  • למלית:
  • 25 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 4 כרישות גדולות חתוכות לעיגולים דקים
  • שמנת לבישול 15% שף לבן
  • 3 ביצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • שמן/חמאה לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לציפוי:
  • גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

הכנה
1. לשים את הבצק מכל החומרים ומשטחים בתבנית עגולה 26, אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
2. שמים 25 גר' חמאה בסיר מוסיפים 3 כפות קמח ועושים רביחה, פותחים את הרביחה עם השמנת לבישול , מצננים.
3. מטגנים את הכרשות בחמאה/שמן עד הזהבה מוסיפים את רביחת השמנת , הביצים והתבלינים ושמים מעל לבצק האפוי למחצה.
4. מפזרים מעל גבינה מגורדת
5. אופים כ-30 דקות בחום של 190 מעלות.
6. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.
דרג: