קיש ים תיכוני עם גבינת פטה

קיש מפואר עם מליחות מדויקת לחג השבועות או לארוחות קלילות בימי האביב והקיץ

מאת: עורך שף לבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
קיש ים תיכוני עם גבינת פטה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
  • למלית
  • 300 גרם גבינת פיראוס פטה מפוררת
  • 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 1/4 כוס עלי ריחן קצוצים
  • 3 כפות עלי טימין מופרדים מהענפים
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/2 1 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1 קולאז’ פרומעז חתוכה לקוביות קטנות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
2 מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים או על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), זורים על הבצק שבתבנית את גבינת הפטה, חותכים את הפלפלים לרצועות ומסדרים מעל הגבינה. זורים מעל את עשבי התיבול.
4. טורפים בקערה שמנת, ביצים, קמח וגבינת פרומעז ויוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, ממתינים חצי שעה, פורסים ומגישים.
דרג: