קיש חציל, גבינות ועשבי תיבול

קיש על בסיס בצק בריך במילוי גבינות, חצילים ונגיעות של עשבי תיבול מרעננים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
קיש חציל, גבינות ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות גבינה לבנה "תנובה"
  • 2 חצילים קלויים מעל להבה פתוחה וקלופים
  • 3 שיני שום גדולות קצוצות דק מאוד
  • 5 כפות גבינה בולגרית מגורדת מעל פומפייה עבה
  • 4 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל שחור
  • 4 כפות קמח תופח
  • 2 כפות עלי נענע טריים קצוצים
  • כפית גדושה עלי מיורן קצוצים גס
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/3 כפית כורכום
  • קצח שחור
  • בצק עלים מופשר

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. מערבבים בקערה היטב לעיסה אחידה את כל המרכיבים למעט הבצק, השמן והקצח.
3. בעזרת מברשת מברישים דפנות 6 תבניות אישיות מסיליקון או חד פעמית.
4. חורצים בעזרת כוס עיגול בקוטר המתאים מבצק העלים, 6 עיגולים ברוחב תחתית התבנית האישית.
5. בכל תבנית משומנת מניחים עיגול בצק.
6. אופים את עיגול הבצק במשך 8-10 דקות כך שיהיה אפוי כמעט עד הסוף ומצננים מעט.
7. בכל תבנית אישית מעל הבצק יוצקים מבלילת החציל. מעל מפזרים מעט קצח.
8. אופים בתנור במשך 30-35 דקות.
9. מצננים לפני הוצאת הקיש מהתבנית האישית
מגישים חם בתוספת עוד מעט מגבינה הלבנה.
דרג: