קיש זוקיני וגבינת עזים

קיש שמורכב מפרוסות קישואים, מעגבניות שרי ומגבינת פרומעז ביוגורט עיזים מתובל בעדינות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קיש זוקיני וגבינת עזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם זוקיני (או קישואים רגילים)
  • מלח
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 15-12 עגבניות שרי
  • 1 כף שמן זית
  • 100 גרם גבינת "פרומעז" פרוסה דק
  • מעט אורגנו מיובש לעיטור
  • להכנת הקלתית
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ½1 כוסות (140 גרם) פירורי קרייקר (קנויים או כאלה שטחנתם לבד בבית)
  • 1 כף קמח
  • ½ כוס (40 גרם) גבינת "עמק" מגוררת דק
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית אורגנו מיובש

אופן הכנה:

אופן הכנה:  1. פורסים את הזוקיני לפרוסות דקיקות במנדולינה. בוזקים על הפרוסות חצי כפית מלח, ומשקיעים 3-2 דקות בערבוב ובהפרדת הפרוסות זו מזו. מעבירים את הפרוסות למסננת ומשהים 20 דקות.
2. בינתיים, מכינים את הקלתית. משמנים היטב תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מערבבים יחד את כל מצרכי הקלתית, ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנותיה. שומרים במקרר עד לרגע ההרכבה.
3. בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, ביצים ושמיר. מתבלים במלח לפי הטעם. חוצים את העגבניות לאורכן, ומקפיצים אותן בכף השמן.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור הגדולה. מוציאים את פרוסות הקישואים מהמסננת, וסוחטים אותן. מפזרים את פרוסות הקישואים בקלתית, ויוצקים עליהן את תערובת היוגורט והביצים. מסדרים על הקישואים פרוסות פרומעז וחצאי עגבניות (הצד החתוך כלפי מעלה), וזורים מעט אורגנו מיובש לעיטור. אופים במרכז התנור במשך 45-40 דקות, עד שמרכז המלית יציב למגע. מוציאים מהתנור, ומצננים במשך 15 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.  
דרג: