קיש גבינת צאן וירקות מפרובנס

קיש גבינת צאן וירקות מפרובנס

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש גבינת צאן וירקות מפרובנס
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים (אם צריך)
  • למלית:
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 4 זוקיני חתוכים לרצועות
  • 4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל גבינת פרומעז פרוסה או גבינת סנט מור פרוסה
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות שרויות בשמן, מסוננות וקצוצות
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (ריחן-בזיליקום, תימין,אורגנו)
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: במעבד-מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את הביצה, ומעבדים כמה שניות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעתיים.
4. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר שעה. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190צ.).
5. להכנת המלית: במחבת כבדה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מזהיבים את החצילים משני הצדדים, ומעבירים למצע של נייר סופג; מזהיבים באותו אופן את הוזקיני (מחליפים את הנייר הסופג לפחות פעמיים). חותכים את הפלפלים הקלופים לרצועות ומייבשים על נייר סופג.
6. מסדרים בתבנית, על הבצק, שכבות של החצילים, הזוקיני והפלפלים. מתבלים כל שכבה במלח ובפלפל. מסרים את גבינת הפרומעז על הירקות. זורים מעל את הזיתים, העגבניות הקצוצות ועשבי התיבול ומסיימים עם גבינת הקשקבל.
7. להרכבת המאפה: שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקמח ומתבלים במלח ופלפל. טורפים לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית.
8. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה. פורסים ומגישים.

דרג: