קיש ברוקולי ועגבניות

קיש צבעוני מושלם עם ירקות וגבינות, מתאים לאירוח ולארוחות ערב חגיגיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש ברוקולי ועגבניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 8 מנות /תבנית פאי

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 1.5 כוס ברוקולי חתוך לחתיכות
  • 1.5 כוס עגבניות שרי חצויות
  • לקרם רויאל:
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1/2 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה (בצק):
1.מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהחמאה רכה.
2.מוסיפים את המלח ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית (בגודל של גרגרי קוסקוס).
3.מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

הכנת המלית:
1.מניחים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הקיש:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.
3.משטחים את העלה בתוך התבנית ומהדקים אותו היטב לדופן. מסדרים במרכז את הברוקולי, יוצקים את מהבלילה ומסדרים למעלה את העגבניות.
מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהצבק מזהיב בשוליים צבע הבצק והמלית מתייצבת.
דרג: