קיש ברוקולי בניחוח יווני

קיש קל להכנה שקשה להישאר אדישים אליו - לערבי חג, ארוחות ערב קלילות ולאירוח אלגנטי

מאת: טלי גולדשטיין פרץ

דרג:
קיש ברוקולי בניחוח יווני
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • להכנת הבצק
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 2 כפות גבינת צ'דר
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף מים
  • להכנת המלית
  • 500 גרם ברוקולי טרי
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3/4 כוס גבינה צפתית עזים מגוררת
  • 3/4 כוס גבינת פטה עזים מגוררת
  • 1/4 כוס יוגורט עזים
  • 1/4 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית אבקת חרדל
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן הכנה:

אופן הכנה:
להכנת הבצק
1. שמים את חומרי הבצק ע"פ הסדר במעבד המזון.
2. מעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לשים לכדור ומרדדים את הבצק לעלה. מהדקים את הבצק לתחתית הבצק. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מוציאים את הקלתית ואופים ל-20 דקות.
להכנת המילוי 
1. מבשלים את הברוקולי ל-10 דקות או עד שהוא מתרכך.
2. מסננים ומסדרים על תחתית הבצק האפוי.
3. יוצקים מעל הברוקולי את כל חומרי המלית המעורבבים יחדיו, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים למשך 40 דקות עד להזהבה.
 
דרג: