קיש ברוקולי

קיש כשר לפסח

מאת: הגר בן יוסף

דרג:
קיש ברוקולי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1 ביצה טרופה
  • 4-3 כפות מים
  • 1/4 1 כוסות קמח מצה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • פלפל
  • מלח
  • למלית:
  • 2 תפרחות ברוקולי מפורקות.
  • 1 בצל
  • מעט חמאה / שמן
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט גבינה צהובה/קשקבל מגוררת
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:


אופן הכנה:

הכנת הבסיס: 
1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
2. משמנים היטב את התבנית ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות. מצננים במקרר.
הכנת המלית:
1. חולטים את הברוקולי במים רותחים 10-5 דקות, כמעט עד לריכוך מלא.
2. מטגנים במעט חמאה / שמן 1 בצל שחתוך לקוביות בינוניות עד למצב של שקיפות.
3. מקררים מעט את הברוקולי ואת הבצל.
4. טורפים את הביצים, מוסיפים שמנת לבישול ואת הברוקולי, הבצל המטוגן והגבינה הצהובה.
5. מתבלים, מערבבים ושופכים מעל הבצק.
6. אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-25 דקות.


דרג: