קיש בצל, קוטג' וגבינה בולגרית

קיש טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש בצל, קוטג' וגבינה בולגרית
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: תבנית בקוטר 28 ס"מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה (של 600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 6 בצלים לבנים, פרוסים דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילה חמאה
  • החומרים לתערובת הגבינות:
  • 1 קופסה קוטג' 'תנובה'
  • ½ חבילה של גבינה בולגרית 'פיראוס', מגוררת
  • 1/3 מיכל שמנת עמידה להקצפה (38% שומן) מסדרת 'השף הלבן'
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף מלח, דק
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/2 כוס פרמז'ן, מגורדת דק, לפיזור

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את הבצל וכפית מלח ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר בעזרת מכסה. מבשלים את הבצל על אש נמוכה מאוד ובוחשים, כל חמש דקות, למשך כ- 45 דקות, עד להזהבה. מעבירים לקערה גדולה ומצננים במשך 15 דקות.
3. פורשים את הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים ומניחים בתבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה (שתשמש כמשקולת ותמנע מתחתית הבצק לתפוח). אופים כ-15 דקות, מוציאים את הנייר עם השעועית ומצננים.
4. משאירים את התנור דולק בחום בינוני (180 צ.).
5. מוסיפים לקערה עם הבצל את הגבינות, הביצים, השמנת, הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את התערובת לתוך הבצק, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים כ- 25 דקות עד שהקיש מתייצב. מצננים ומגישים.
דרג: