קיש בצל ויופלה לבן

קיש בצל ויופלה לבן

מאת: idit bechar

דרג:
קיש בצל ויופלה לבן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות\תבנית עגולה בקוטר 33

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 מרגרינה
  • 1 גביע יופלה לבן 3% או 1.5%
  • למילוי:
  • 3 בצלים
  • 125 גרם חמאה "תנובה"
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 כפות קמח תופח
  • 2 גביעים יופלה לבן 1.5% או 3%
  • 2 ביצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה: בצק:
1. ללוש את כל החומרים. 
2. מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית אפיה גדולה (אני עושה בעגולה בקוטר 33). עדיף לא להשתמש בכל הבצק, שלא יהיה עבה מדי. 

מילוי:
1. קוצצים (חתיכות גסות) 3 בצלים ומטגנים במחבת עם רבע חב' חמאה
2. אחרי שמקבל גוון חום, מוסיפים את האבקת מרק, 100 גרם חמאה, סוכר וקמח תופח. מערבבים ומורידים מהאש.
3. מוסיפים 2 יופלה לבן ו-2 ביצים. מערבבים ויוצקים על הבצק.
4. בתנור, 180 מעלות, כ-40 דקות (עד שהחלק העליון משחים).  
דרג: