קיש בצל

מתכון שמתאים למי שבא לו להשקיע

מאת: אסתר פלח

דרג:
קיש בצל
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים קרים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 700 גרם בצל יבש פרוס
  • כף חרדל
  • כפית דבש
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 200 גרם קשקבל מגורדת

אופן הכנה:

הכנה
1. מעבדים: קמח ,חמאה, מלח, מוסיפים חלמון ומים.עוטפים ושעה במקרר.
2. מחממים תנור לחום גבוה.
3. מחממים במחבת שמן וחמאה ומטגנים בצל.  מוסיפים חרדל ודבש. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3 כפות קמח.
מוסיפים חלב ושמנת ומבשלים 2 דקות נוספות.
4. מסירים מהאש ומצננים, מוסיפים ביצים וגבינות.
5.מרפדים תבנית פאי בגודל 26/28 בבצק ושופכים את העיסה על הבצק.
6. מכניסים לתנור ואופים עד התייצבות הפשטידה.


דרג: