קיש בסגנון סביח

חומרי הסביח המוכר מקבלים שימוש טעים בקיש פריך המכיל את החצילים וגבינות ורויאל שהועשר בקרם פרש ובעת ההגשה מוסיפים את יתר החומרים כביצה ומלפפונים חמוצים.

מאת: חיה דר

דרג:
קיש בסגנון סביח
מעל שעה \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה ו30 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית קפיץ 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים לבסיס:
  • 130 גרם חמאה קרה
  • 200 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כפות מים קרים
  • 1/2 כף חומץ
  • החומרים למלית:
  • פרוסות מחציל ארוך מטוגנות או קלויות בתנור
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן "פיראוס" תנובה
  • 100 גרם פתיתי גבינה תנובה השף הלבן
  • החומרים לרויאל:
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 5 כפות קרם פרש 30% השף הלבן תנובה
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • להגשה:
  • 2 ביצים קשות
  • מלפפון חמוץ פרוס או קורנישונים
  • 1 כף טחינה לכל מנה

אופן הכנה:

מכניסים למעבד מזון את החמאה, קמח, מלח וסוכר ומפעילים פולסים עד היווצרות פירורים. -מוסיפים את המים והחומץ ומערבלים מעט כ-10 שניות. -עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. -מחממים את התנור ל-160 מעלות. -מוציאים את הבצק מהמקרר, מאבקים משטח עבודה במעט קמח ומרדדים בצק דק. -מגלגלים את הבצק על המערוך, מניחים על התבנית ומהדקים. -מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל גרגירי חומוס או משקולות קנויות (שהבצק לא יתרומם). -אופים כ-10 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד הזהבה קלה ומוציאים מהתנור. -מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ומסדרים את החצילים על התחתית בצורת רעפים. -מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית ואת המוצרלה. -מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים מעל. -אופים עד הזהבה כחצי שעה. -מצננים כ-15 דקות ומגישים. ההגשה: פורסים מנה, עליה מסדרים פרוסות ביצים קשות, מעל מלפפונים חמוצים ומעל המנה מזלפים טחינה משובחת.

דרג: