קיש בטטה ורוקפור

מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד

מאת: רחלי רכטשאפן

דרג:
קיש בטטה ורוקפור
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית זעתר
  • קורט סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה L
  • למלית:
  • שמן זית
  • 2 בטטות גדולות, קלופות, שטופות וחתוכות לפרוסות בעובי 7-8 מ"מ
  • 5 גבעולי טימין, עלעלים בלבד, שטופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 100 גרם גבינת רוקפור/דנאבלו, מפוררת
  • לרויאל (בלילה):
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (15% שומן)
  • 1 ביצה L
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מעט אגוז מוסקט, טחון או מגורר טרי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בצק: מעבדים במעבד מזון קמח, מלח, פלפל, זעתר וסוכר במשך כמה שניות.

2. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ומעבדים עד לקבלת פירורים.

3. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה, עד להיווצרות בצק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לצורת דסקית. מכניסים למקרר ומצננים במשך שעה.

4. בינתיים מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה, משומן בשמן זית.

5. מניחים פרוסות בטטות בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים את עלעלי הטימין, בוזקים מלח ופלפל ומערבבים בעזרת 2 כפות או בעזרת הידיים. מכניסים לתנור ואופים (אפייה חלקית) במשך 15 דקות. מוציאים ומניחים בצד.

6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים בין שני ניירות אפייה (חשוב שהבצק יהיה מאוד קר, אחרת הוא ידבק לנייר) לקוטר 32 ס"מ לערך. מרימים את יריעת הנייר העליונה ומעבירים את הבצק המרודד לתבנית, ללא הנייר כמובן. עוברים עם המערוך על שולי התבנית, כך שעודפי הבצק יוסרו.

7. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה או נייר אלומיניום על גבי הבצק המרודד, מפזרים חופן שעועיות יבשות שתשמשנה כמשקולת ומכניסים את התבנית למקרר למשך 20-30 דקות.

8. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הקלתית במשך 10 דקות.

9. מסירים את נייר האפייה/ נייר האלומיניום ועליו השעועיות ואופים במשך 5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים קלות.

10. מסדרים את פרוסות הבטטות בצורת מניפה על גבי הבצק.

11. מפזרים את גבינת הרוקפור המפוררת מעל הבטטות.

12. טורפים בקערית את מרכיבי הרויאל (בלילה), טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך (אך זכרו שגבינת הרוקפור מוסיפה מליחות רבה) ויוצקים לתבנית.

13. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות או עד שהקיש נראה יציב ומוזהב היטב. מוציאים, מצננים כ-15 דקות ומגישים.

דרג: