קיש בטטה וגבינת עיזים

קיש בטטה בשילוב גבינת עזים מעניק מרקם מיוחד וטעם נפלא שגם ילדים אוהבים. מנה מעולה לאירוח או לארוחת ערב משפחתית

מאת: קרן ברוך

דרג:
קיש בטטה וגבינת עיזים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • רוזמרין
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת פטריות שמפניון טריות
  • 2 גזר מגורד
  • 4 בצלים
  • לבצק:
  • כוס וחצי קמח תופח.
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות מי קרח
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • חצי כפית מלח.
  • למלית:
  • 2 בטטות
  • 100 גרם גבינת צאן השף הלבן
  • 100 גרם פרמזן
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 קוטג'

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: שמים את הקמח, המלח והחמאה במג'מיקס ומערבבים. מוסיפים את הביצה והמים. שמים בתבנית פאי, דוקרים עם מזלג, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר בזמן הכנת המלית. אופים 5 דקות עם הנייר כסף.
2. חותכים את הבטטות לפרוסות דקות, ואופים בתנור עד שמתרכך .בקערה שמים את הקוטג', הביצים הגבינות השמנת ואת הרוזמרין קצוץ דק. מערבבים טוב.
3. במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים פטריות, וגזר מגורד. מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל.
4. על הבצק שמים שכבה של פרוסות בטטה, לאחר מכן את תערובת הקוטג' והגבינות, ואז שכבה של הפטריות והבצל, ושוב שכבת בטטות ושוב את כל התערובת קוטג'.
5. מכניסים לתנור על חום 180 לחצי שעה.
ניתן לפזר למעלה אגוזי מלך מגורדים או אגוזי פקאן.

דרג: