קיש ארטישוק וכרישה

קיש ארטישוק וכרישה, מאפה טעים ומהיר להכנה שיעשה לכם את ארוחת הערב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש ארטישוק וכרישה
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פריך מרודד , מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 כרישה חתוכה לקוביות קטנות החלק הבהיר
  • ½ חבילה (של 800 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות מופשרות חתוכות לפרוסות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת עמידה להקצפה (38% שומן)
  • 3 ביצים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. במחבת בינונית על אש בינונית מטגנים את קוביות הכרישה עם החמאה עד שהן מתרככות לגמרי , מוסיפים את תחתיות הארטישוק וממשיכים לטגן כ 4 דקות , עד שהכל מזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומצננים. בקערה בינונית מערבבים יחד שמנת, ביצים ואגוז מוסקט. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
3. פורשים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים קלות כך שיתאים לגודל התבנית. את השאריות שומרים במקרר. על תחתית התבנית מניחים את הבצק ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים. מסדרים את הירקות בתוך התבנית ויוצקים מעל את תערובת השמנת. אופים 20-15 דקות.
4. חותכים משאריות הבצק רצועות ברוחב 2 ס"מ. מוציאים את הפשטידה ומסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב. מסירים בעזרת סכין את שאריות הבצק ומברישים במהירות בביצה. מחזירים לתנור ל 20-15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

*ניתן לשמור שלושה ימים במקרר. מוציאים מהמקרר ומחממים בחום בינוני (150 צ.)
כ- 12 דקות לפני ההגשה.
דרג: