קיש ארטישוק

קיש ארטישוק בלתי שגרתי שיוסיף טעם לכל שולחן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קיש ארטישוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים לבצק
  • 50 גר’ חמאה
  • 200 גר' גבינה צהובה מפוררת
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף זעתר או אורגנו טרי קצוץ
  • 1 כף טימין טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית
  • 6 תחתיות ארטישוק – מומלץ טרי
  • 1 גביע גבינה בולגרית
  • 200 גר’ גבינת גאודה
  • 1 גביע גבינת שמנת עם שום שמיר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים

אופן הכנה:

1. מכינים בצק 
2. מבשלים את תחתיות הארטישוק. מקררים וחותכים לרבעים.
3. שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים.
4. יוצקים את תערובת המלית לתבנית.
5. אופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-75 דקות או עד שהקיש מזהיב.
דרג: