קישים אישיים של סלמון מעושן וירקות שורש

פשטידת דגים בניחוח מזרח תיכוני עם עשבי תיבול מרעננים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קישים אישיים של סלמון מעושן וירקות שורש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות /תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה 'מעדנות'
  • 200 גרם סלומון מעושן, חתוך לפיסות קטנות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 לפת, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת 'השף הלבן' של תנובה
  • ½ כוס חלב
  • 4 ביצים
  • 1 ענף טימין טרי מופרד לעלים בלבד
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). משמנים את התבנית או התבניות האישיות. פורשים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי ½ ס"מ. חותכים 5 עיגולים אישיים גדולים יותר מקוטר התבנית או התבניות. מעבירים את העיגולים לתבניות ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
2. בסיר בינוני מחממים 800 מ"ל מים עם חצי כפית מלח. מוסיפים את הירקות ומבשלים כ- 4 דקות או עד שמתרככים.
3. בקערה בינונית מערבבים את השמנת, החלב והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט, טימין ומעט פלפל.
4. מערבבים בקערה את הסלמון עם הירקות וממלאים את התבנית או התבניות. שופכים מעל מתערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הסלמון. מעבירים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שהפשטידות מזהיבות לגמרי. מומלץ להגיש את הפשטידה חמה עם סלט טרי.
*ניתן להכין את המתכון כמנה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

 
דרג: