קישואים עגולים ממולאים בבשר

קישואים הם ירק נהדר למילוי, בעיקר העגולים והיפים למראה. מנה נפלאה של קישואים עגולים ממולאים בתערובת של אורז, בשר בקר ועוף והרבה תבלינים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קישואים עגולים ממולאים בבשר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 קישואים עגולים
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם עוף טחון
  • 5 עגבניות
  • 1 בצל גדול או שניים בינוניים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס אורז לבן
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפיות זנגביל יבש טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר עם הבצל, מוסיפים מעט מלח וממשיכים לחמם עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
3. מוסיפים לסיר את המים, את הפפריקה האדומה, הסוכר ואת רסק העגבניות, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, מניחים להתבשל בזמן שמכינים את הקישואים.
4. מורידים את החלק העליון של הקישואים ושומרים את "הכובעים" שנוצרו בצד. מרוקנים את תוכם בעדינות בעזרת כפית או סכין קטנה, את מה שהוצאנו מהקישואים מכניסים לסיר עם הרוטב.
5. בקערה רחבה שמים את הבשר, העוף, האורז ואת שארית התבלינים ומערבבים היטב עם הידיים.
6. ממלאים את הקישואים, אך מקפידים שלא לדחוס את תערובת הבשר ולמלא רק עד החצי (האורז תופח וזקוק למקום), מניחים אותם בסיר ועל כל קישוא מניחים את ה"כובע". מכסים ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש נמוכה.

דרג: