קישואים עגולים בפטריות יער

מנה ראשונה צמחונית ומרשימה לאירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מיכל שמאע

דרג:
קישואים עגולים בפטריות יער
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 קישואים עגולים
  • חמאה 200 גרם
  • חלב 2 ספלים גדולים
  • קמח 200 גרם
  • 2 חבילות פטריות יער
  • בזיליקום עלים
  • 3 שיני שום

אופן הכנה:

1. מרוקנים את הקישואים מתכולתם.
2. מכינים "בשמל" עם החלב חמאה וקמח: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח, בוחשים עד אשר יש בלילה סמיכה.
3. מחממים את החלב במיקרו או לחלופין ב פינג'ן. שופכים את החלב לבלילה ובוחשים עד שה"בשמל" רך ומשחתי. 
4. לוקחים את שתי חבילות הפטריות, חותכים אותן ומטגנים עם שארית החמאה. קוצצים את הבזיליקום לתוך הבלילה וכותשים את השום. ברגע שהפטריות מוכנות שופכים אותן לתוך הבלילה ובוחשים את הכל.
5. לוקחים את הקישואים המרוקנים ומכניסים לתוכם את הבלילה באמצעות כף. מפזרים טיפת גבינת פרמז׳ן מגורדת בראש הקישוא. מסדרים את הקישואים בתבנית פיירקס ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה עד ארבעים וחמש דקות. 
 

דרג: