קישואים ממולאים ברוטב יוגורט מתובל

קישואים ממולאים בכל טוב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קישואים ממולאים ברוטב יוגורט מתובל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 קישואים עגולים (לא גדולים מדי)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מעט עלי מרווה
  • מלח גס
  • למלית
  • 100 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי פרמזן לפסטה מסדרת "השף הלבן"
  • 3/4 כוס אורז בסמטי
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילה עלי פטרוזיליה מופרדים קצוצים דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • לרוטב
  • 3 גביעי שלי יוגורט
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז.
2. חותכים את הקישואים לרוחבם בחלקם העליון.
3. מרוקנים את תוכנם בעזרת כפית.
4. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הקישואים.
5. מניחים את הקישואים בתבנית פיירקס עם שמן זית, יין לבן, עלי מרווה ומלח גס, אופים את הקישואים המולאים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות.
6. להכנת הרוטב: מטגנים במחבת את השום הקצוץ יחד עם הפלפל החריף, מוסיפים יוגורט, שמיר, מלח ופלפל ומבשלים עד סוף רתיחה על להבה קטנה (אסור להרתיח את היוגורט!).
7. מסדרים את הקישואים בצלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב החם.

דרג: