קינוח תותים עם קצפת (פרווה)

קינוח שכבות פרווה מרשים וקל להכנה, המשלב בין שברי עוגיות פריכות, קצפת ותותים. הכי פשוט והכי טעים!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קינוח תותים עם קצפת (פרווה)
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים:
  • 1 סלסלת תותים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • רבע כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1/2 כפית חומץ בלסמי (לא חובה)
  • קורט פלפל שחור (לא חובה)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
  • עוגיות פריכות
  • לקישוט:
  • עלי נענע או ריחן

אופן הכנה:

1. שוטפים את התותים ומייבשים היטב.
2. שומרים כמחצית מהתותים היפים לקישוט, את היתר חותכים לשמיניות, או לרבעים, שמים בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ואת מיץ התפוז. מועכים בעדינות בעזרת מזלג, כדי לשחרר חלק מהמיץ של התותים.
3. מוסיפים מעט חומץ בלסמי ומעט פלפל שחור, לפי הטעם. מתקבל סירופ עם מחית תותים. שומרים בצד.
4. סמוך להגשה מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת יציבה. מעבירים חצי מכמות הקצפת לקערה אחרת ומוסיפים כחצי מהסירופ של מחית התותים.
5. מניחים את העוגיות בשקית ושוברים בעזרת מערוך  לפירורים גסים.
6. בכלים אישיים ויפים מכינים מנות אישיות בשכבות: שכבת שברי עוגיות, שכבת קצפת ורודה (הקצפת עם מחית התותים), שכבת תותים שלמים, שכבת קצפת לבנה ומפזרים למעלה עוד קצת פירורי עוגיות. מקשטים בעלי נענע או ריחן קטנים ומגישים מיד.
 
דרג: