קינוח שוקולד

קינוחי שוקולד טעימים ומגרים במיוחד

מאת: טל לין

דרג:
קינוח שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח ‭
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסות קורנפלקס/ פצפוצי אורז
  • למוס שוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר משובח ‭
  • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • לציפוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • ‭1/2‬ כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לבסיס: מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.
2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערה מעל לסיר עם אדים (בן מארי) או במיקרו.‬
3. כותשים את הקורנפלקס לשבבים ומערבבים עם השוקולד המומס.
4. משטחים את התערובת בתבנית על נייר האפייה ומניחים לצינון במקרר כ‭30-‬ דקות (עד שהתערובת יציבה).
5.למוס: ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים או במיקרו, מסירים ומצננים בצד.
6. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
7. בקערת נוספת, מקציפים את החלבונים במהירות בינונית לקצף לבן ורך, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
8. מקפלים את השמנת המוקצפת בפעמיים לתוך השוקולד המומס הפושר. לאחר מכן מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות.
9. מעבירים לתבנית ומורחים מעל לבסיס הקורנפלקס. מיישרים ומחליקים ומניחים במקרר לפחות 1 שעה או יותר לייצוב.
10. לציפוי השוקולד: מביאים את השמנת לאט לסף רתיחה בסיר מעל לאש בינונית. יוצקים את השמנת מעל לשוקולד, משהים 1 דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
11. בעוד הציפוי חם, יוצקים אותו מעל למוס השוקולד שבתבנית ומניעים את התבנית מעט לפיזור אחיד. מחזירים את התבנית למקרר ל‭30-‬ דקות- עד שהציפוי יציב.

דרג: