קינוח קרם וויסקי, פירות יער ושיבולת שועל

קינוח רומנטי לכבוד ט"ו באב, נעמי אבליוביץ׳ משתפת אותנו בקינוח שלא ישאיר אף אחד אדיש.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קינוח קרם וויסקי, פירות יער ושיבולת שועל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס פתיתי קוואקר
  • ¾ 1 כוסות שמנת מתוקה 38%, "השף הלבן"
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
  • 3 כפות דבש
  • 1/3 כוס וויסקי/ רום
  • 1 כוס פירות יער, טריים או קפואים, מעוכים במזלג לרסק
  • 4-5 עוגיות חמאה, מפוררות

אופן הכנה:

1. מניחים את פתיתי הקוואקר על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות עד להזהבה, כ- 8-10 דקות. מדי פעם מערבבים לקלייה שווה של הפתיתים.
2. בקערה בינונית מניחים את השמנת המתוקה והחמוצה ומקציפים לקצפת. מוסיפים את הדבש והוויסקי ומקציפים מספר שניות נוספות עד שהתערובת אחידה.
3. יוצקים לכלי הגשה שכבת קצפת, מפזרים מעל שכבה של שבבי הקוואקר ומעליה את פירות היער. חוזרים על סדר השכבות פעם נוספת ומסיימים עם שברי עוגיות חמאה. מגישים מיד. 
 
דרג: