קינוח קרם גבינה וציפוי תותים

קינוח אישי המשלב בין טעם עשיר של קרם הגבינה, בסיס עוגיות פריך ורעננותם של התותים, מנה נהדרת לאירוח חגיגי

מאת: ענת קורוטיץ' \

מקור מתכון: ענת קורוטיץ'

דרג:
קינוח קרם גבינה וציפוי תותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי סלסלת תותים חתוכים לקוביות
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
  • צנצנת ריבת פירות יער / תותים
  • לתחתית:
  • חצי חבילת עוגיות לוטוס
  • 30 גרם חמאת "תנובה" קרה
  • 40 גרם שקדים קלופים
  • לקרם:
  • קופסת גבינת שמנת 30% "נפוליאון" בטעם טבעי
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • גרידה מחצי לימון
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. לתחתית: מניחים את העוגיות, חמאה ושקדים במעבד מזון ומרסקים לפירורים. נייר אפיה ואופים מחומם מראש עד להזהבה קלה. מקררים לחלוטין.
3. קרם גבינה: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד את גבינת השמנת, גרידת הלימון, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לתערובת אחידה. תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט את השמנת המתוקה ומקציפים 5 דקות נוספות. מוסיפים את הפודינג וניל וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת לאוורירית ויציבה.
4. הרכבת הקינוח: מפוררים מתערובת העוגיות לתחתית הכוס, מעל מניחים 2 כפות קרם גבינה, כפית ריבה ושוב 2 כפות קרם גבינה. מקשטים בפיסטוקים ותותים טריים.
דרג: