קינוח קצפת וריקוטה עם דובדבנים

קינוח מפנק שכולם יאהבו

מאת: חביבה טל

דרג:
קינוח קצפת וריקוטה עם דובדבנים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם ריקוטה 5% (2 קופסאות)
  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% (2 קופסאות)
  • 6-8 כפות סוכר או כמו סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • למלית ורוטב:
  • 2 סלסלות דובדבנים
  • 3 כפות סוכר או כמו סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:

הכנה

1. מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוציאים לקערת זכוכית, מכסים ומצננים.
2. בקערת המיקסר שמים את הריקוטה, סוכר/כמוסוכר, מיץ לימון וקליפה, קורנפלור ומקציפים כדקה. מוסיפים את הקצפת ב-2-3 פעמים ומקציפים לתערובת אוורירית. שומרים במקרר עד להרכבת המנות.
3. מגלענים את כל הדובדבנים. מחצית שומרים בצד ומחצית שמים במעבד מזון יחד עם הסוכר/כמוסוכר והלימון וטוחנים לרוטב.
4. הרכבת הקינוח: מכינים גביעי זכוכית יפים - בתחתית כל גביע שמים כ-3 דובדבנים, כף או שתיים מתערובת הריקוטה, רוטב דובדבנים ושוב כף או שתיים של הריקוטה וכך עד למעלה. מסיימים עם דובדבנים ורוטב.
5. שומרים מכוסה בנייר נצמד במקרר עד להגשה.


דרג: