קינוח קלפוטי פטל בקלי קלות

הקלפוטי הוא שילוב נפלא של פודינג ועוגה מהירת הכנה. קבלו את המתכון שלנו לקלפוטי עם פרי העונה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
קינוח קלפוטי פטל בקלי קלות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ או 6 תבניות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות פטל (טרי או קפוא)
  • לבלילה:
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
  • 0.25 כפית מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים טריות
  • 0.5 כוס חלב 3%
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה32%
  • 20 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות אפיה אישיות או תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ עם מעט חמאה מומסת. 
2. בקערה של מעבד מזון או בעזרת מיקסר יד, מערבבים היטב את הקמח, מלח וסוכר. מוסיפים את הביצים, חלב, שמנת מתוקה וחמאה מומסת ומערבלים. מוסיפים את הוניל וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
3. בתבניות אישיות: מחלקים את הבלילה בין התבניות ומניחים 3-5  יחידות פטל בכל תבנית. 
בתבנית גדולה: שופכים את הבלילה ומפזרים את הפטל בצורה אחידה בה.
4. אופים בתנור עד שהקלאפוטי תפח והקצוות שלו קיבלו גוון שזוף, כ-30 דקות. יש להקפיד שלא לפתוח את דלת התנור לפני סיום האפייה, אחרת הקלאפוטי עלול לקרוס.
5. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם מהתנור או בטמפרטורת החדר.

דרג: