קינוח פירות קפוא

קינוח אישי קפוא עם פירות

מאת: לאה שקורי

דרג:
קינוח פירות קפוא
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס דבש מפרחי הדרים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 + ½ מיכל שמנת מתוקה (צמחית או חלבית – עפ"י הטעם)
  • 1/2 שקית ג'לטין
  • 1/2 כוס ברנדי
  • ¼ כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות
  • לרוטב
  • 1 כוס תערובת פירות יער מוקפאים, "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1 מקל קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים, מניחים מעליו קערה לבאן מארי.
2. בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים על אש בינונית חלמונים, סוכר ודבש כ- 10 דקות או עד שהקצף מתייצב, מורידים מהאש.
3. מערבבים בכוס ג'לטין עם ברנדי בעזרת מזלג, מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות עד שכל הגושים נעלמים, ותוך כדי הקצפה ידנית קלה מוסיפים אל קצף החלמונים, מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר למשך 5 דקות.
4. בקערה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד ומוסיפים את התמרים.
5. ממלאים בתבניות סופלה ומקפיאים למשך 4 שעות.
6. לרוטב: מחממים בסיר קטן את פירות היער, יין וקינמון למשך 4 דקות עד שהרוטב התחמם היטב.
7. מוציאים את הפרפה, יוצקים רוטב השזיף כאשר הוא חם. 
 

דרג: