קינוח פבלובה אישי עם קצפת ופירות אדומים

מי לא אוהב פבלובה? שילוב של מרנג, קצפת ורוטב פירות יער אדומים הופכים אותו לקינוח האולטימטיבי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קינוח פבלובה אישי עם קצפת ופירות אדומים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) של השף הלבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • פירות יער, קפואים, טריים או מרוסקים למחית, לבחירה
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. לילה קודם מכינים את המרנג: מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערית קטנה מערבבים את החומץ עם הקורנלפור ומניחים בצד. 
2. מניחים את החלבונים בקערה של מיקסר, או משתמשים במיקסר ידני להקציף. ברגע שהחלבונים מתחילים להקציף מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה. כשהסוכר נבלע כולו והקצף סמיך, מוסיפים את תערובת החומץ והקורנפלור. טורפים עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
3. יוצקים 6 תלוליות של הקצף על תבנית האפיה ומשטחים כל אחת לעיגול. מכניסים לתנור לייבוש כ-75 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור במהלך הזמן הזה. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להמשיך להתייבש במשך הלילה.
4. לפני ההגשה, מניחים את השמנת המתוקה בקערה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר והוניל ומקציפים מספר שניות נוספות.
5. להרכבת המנות, יוצקים מעל כל מרנג כף נדיבה של קצפת ומעליה מניחים את פירות היער. מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.
דרג: