קינוח נשיקות וגבינה בצנצנת

מתוק, קל, מהיר ומרשים

מאת: נתנאלה צרפתי

דרג:
קינוח נשיקות וגבינה בצנצנת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: צנצנות בינוניות 9 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נשיקות קטנות - אין כמות מוגדרת-תלוי בכמה שאוהבים ובגודל הצנצנת-חשוב לשים שהנשיקות תמלאנה את כל שכבת הבסיס של הקינוח
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 3%-9% בטמפרטורת החדר. (אני השתמשתי ב-5%)
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 32% שומן של השף הלבן (500 מ"ל)
  • חצי כוס סוכר
  • לתוספת:
  • חבילת קליק חום לבן 75 גרם
  • שוקולד לבן, גליליות, סוכריות עדשים, תותים, ענבים ועוד
  • קופסאת מיני אוריאו
  • 115 גרם ו-200 גרם פירות יער קפואים

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים או קונים חבילת נשיקות קטנות-אני הכנתי נשיקות ורודות. המרכיבים לנשיקות 4-5 חלבונים סוכר - בכמות כפולה ממשקל החלבונים (במידה ו-5 חלבונים ישקלו-200 גרם נשתמש ב-400 גרם סוכר, אם אין לכם משקל הכי קל להשתמש בכוס מדידה או בכוס רגילה, על כל כוס חלבונים תוסיפו 2 כוסות סוכר).
2. מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים-שמים את החלבונים בקערה חסינת חום ומניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים בבעבוע עדין (באן מרי) -שימו לב שהקערה לא נוגעת ישירות במים-טורפים (לא מקציפים) את החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבלת תערובת לבנה וסמיכה. (ניתן לבדוק באמצעות אצבע יבשה האם נותרו שאריות סוכר בתערובת-אל תדאגו התערובת לא מתחממת מדי)
3. מעבירים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות בינונית גבוהה 8-10 דקות עד שהקערה קרה למגע.
4. לאחר שהקצף התקשה מוסיפים מספר טיפות של תמצית וניל. -בעזרת שקית זילוף או שתי כפות, יוצרים כדורים, סלסלות, מקלות או דיסקיות בגודל הרצוי על תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.-מחממים תנור לחום מאוד נמוך (100-140 מעלות) ואופים כ-1.5-2 שעות (תלוי בגודל המרנג, במידה ומכינים נשיקות זמן האפייה קצר יותר מאשר מכינים תחתיות או דסקיות גדולות יותר), מומלץ לבדוק נשיקה אחת ולראות אם אפשר לחלץ אותה בקלות מנייר האפייה בלי שישארו שאריות מרנג.
5. מצננים את המרנג על התבניות ומשחררים בעדינות מנייר האפיה. אפשר להכין יום, יומיים מראש כל זמן שהמרנגים עטופים היטב במכל אטום‎‎.
6. מסדרים את הנשיקות בתוך כל צנצנת-בין 5-7 נשיקות קטנות בצנצנת.
7. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם יציב.
8. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הגבינה.
9. מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף (לא חובה-אפשר גם עם כף) ומזלפים בנדיבות בתוך כל צנצנת.
10. בוחרים את התוספות המתוקות ומוסיפים לכל צנצנת-אני הכנתי 4 צנצנות פירות יער, 2 צנצנות עם קליק חום לבן, 2 צנצנות עם אוריאו וצנצנת אחת ללא תוספת. -אתם מזומנים להפעיל את הדמיון ולהוסיף כל תוספת מתוקה העולה על דעתכם.
דרג: