קינוח מוס בכוס

קינוחי כוסות עם מוס מפנק - מושלם לאירוח גם בפסח

מאת: הדס חיון

דרג:
קינוח מוס בכוס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: מנות 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם עוגיות כשרות לפסח (רצוי עוגיות שקדים - אמרטי)
  • 20 תותים
  • 750 מ"ל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן (3 קצפות)
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 25 גרם חמאה של תנובה
  • 300 גרם חלבה מגורדת דק
  • 1 כף סוכר
  • כפית מחוקה של אבקת נס קפה לא מגורען
  • לקישוט:
  • שברי מקופלת
  • 14 עלי עץ הדר נקיים
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 12 כוסות יין/כוסות קינוח שקופות עם רגל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את עלי השוקולד: ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר מפורק לקוביות עם שתי כפות שמנת מתוקה. מעברבבים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. את השוקולד יש להמיס בזהירות כדי שלא ישרף - רצוי לחמם במיקרו כל פעם 30 שניות ולערבב. 
2. מורחים את השוקולד המומס על גבי הצד המחוספס של העלים בשכבה אחידה כלל שניתן, מניחים על משטח מצופה בנייר אפייה ומכניסים להקפאה. את השוקולד שנותר שומרים לשכבת השוקולד.
3. הרכבת הכוסות: מרסקים את העוגיות לפירורים ושמים בתחתית כל כוס 2 כפיות גדושות מפירורי העוגיות.
4. פורסים את התותים לאורכם דק ככל שניתן ומדביקים אותם להיקף הכוס כך "שהשפיץ" של התות פונה כלפי מעלה (אם התותים פרוסים מספיק דק הם ידבקו ללא קושי).
5. מקציפים 500 מ"ל שמנת 38% של השף הלבן עד שהקצפת יציבה למגע. בתנועות קיפול מערבבים לתוך השמנת את החלבה המגוררת ומקציפים את השמנת עם החלבה שוב במשך דקה עד שמתקבל מרקם יציב.
6. יוצקים את תערובת השמנת והחלבה לכוסות ההגשה באופן שווה.
7. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר (או 100 גרם + השוקולד שנותר מהכנת העלים) עם 25 גרם חמאה ו-6 כפות שמנת מתוקה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת בכוסות מעל שכבת המוס ומכניסים למקרר להתיצבות.
8. מקציפים את השמנת שנותרה עם 1 כף סוכר עד לקבלת קצף יציב ומערבבים לתוכה כפית מחוקה של אבקת נס קפה בעדינות. במידת הצורך מקציפים שוב. בעזרת מזלף מזלפים מעט ממוס הקפה במרכז כל כוס - מעל שכבת השוקולד.
9. מוציאים מהמקפיא את עלי השוקולד ומקלפים אותם בעדינות מעלי ההדר. נועצים בעדינות את עלי השוקולד (או כל קישוט אחר) במרכז כל כוס בשכבת מוס הקפה. מכניסים למקרר לצינון עד להגשה.
דרג: