קינוח כוסות קרם ריקוטה

קינוח אישי רב טעמים המשלב בין עושר טעמה של הריקוטה, בסיס עוגיות פריך ורעננותם של התותים

מאת: מלינה סואט \

מקור מתכון: מלינה סואט

דרג:
קינוח כוסות קרם ריקוטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 כוסות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית:
  • 1 חבילת שמנת מתוקה
  • 1 חבילה גבינת ריקוטה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לתחתית :
  • 10 -15 עוגיות
  • 50 גר שקדים
  • תוספת פיר:
  • 10 תותים , חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה (קרם)

1.להקציף את השמנת לקצף עמיד.
2. בקערה להניח את הגבינה עם האבקת סוכר ולערבב היטב.
3. להוסיף את השמנת וקפל בעדינות לקרם אחיד. 

להכנת התחתית: 
1. לקלות את השקדים במחבת למשך כ- 3 דקות.
2. לטחון במטחנה את השקדים והעוגיות ביחד, בפולסים קצרים לדרגת פירורים. 

להכנת הפיר: 
1. להניח את התותים החתוכים בקערה עם 2 כפות סוכר, לערבב ולהניח ל-10 דקות עד שהתות מפריש נוזלים.

הרכבת הכוס : 
1. להניח בתחתית 2 כפות פירורים.
2. להעביר את הקרם לשקית זילוף ולזלף לכוס.
3. להוסיף כף תותים עם המיץ.
דרג: