קינוח יוגורט ופסיפלורה

קינוח יוגורט ופסיפלורה

מאת: שני טולדנו

דרג:
קינוח יוגורט ופסיפלורה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 כוסות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 יוגורט במתיקות מעודנת (מרוכז, לפי ההוראות למעלה).
  • 1 שמנת מתוקה
  • 125 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם עוגיות פריכות בטעם לימון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 12 פסיפלורות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. טוחנים את העוגיות עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. יוצקים מהתערובת לכוסות ומהדקים מעט. עוטפים את כולן בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
2. יוצרים גנאש: מביאים מחצית המיכל- שמנת המתוקה (125 מ"ל) לסף רתיחה (על האש, או בעדינות- במיקרוגל).
3. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד הלבן- קצוץ, ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. 4. מקציפים את הגנאש ליתרת השמנת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
4. מקפלים פנימה את היוגורט, מעבירים לשק זילוף ומזלפים את התערובת לכוסות. מרוקנים את הפסיפלורות מתוכן, ויוצקים תוכן של כל פסיפלורה לכוס.
5. ניתן לסנן את גרעיני הפסיפלורה או להשתמש רק במעט מהגרעינים ליופי. כמו כן, ניתן לבחור כל פרי אחר שאתם אוהבים: אננס, תותים, דובדבנים, פטל ועוד.

דרג: