קינוח בכוסות: קצפת, ריבת חלב ופירורי עוגיות

פשוט חלום! קינוח נפלא ומהיר הכנה שיותיר הרבה רושם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יעל גרטי \

צילום: גל בן זאב \

עיצוב: אינה גוטמן

דרג:
קינוח בכוסות: קצפת, ריבת חלב ופירורי עוגיות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם (9-10 יחידות) עוגיות קרמל או עוגיות חמאה מכל סוג
  • 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן" של "תנובה"
  • 1 כף סוכר
  • 50-60 גרם (2 כפות גדושות מאוד) ריבת חלב איכותית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים עוגיות לפירורים קטנים. אם אין מעבד מזון שמים את העוגיות בשקית, מכניסים לשקית נוספת ודופקים על השקית בפטיש שניצלים או בצנצנת כבדה, עד לריסוק העוגיות.
2. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה עם כף סוכר במהירות הגבוהה ביותר במשך דקה וחצי עד 2 דקות, עד להשגת קצפת יציבה.
3. מוסיפים ריבת חלב לקצפת ומערבלים במהירות איטית, עד לאיחוד. משחררים את הקערה מהמיקסר ומערבבים בעדינות במרית, לאיחוד.
4. מכינים ארבע כוסות שקופות יפות. יוצקים כף גדושה מאוד מהקצפת, כף פירורי עוגיות, כף גדושה מאוד מהקצפת וכף פירורים (להגשה מקצועית ויפה מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר ומזלפים את הקצפת לכוסות). מגישים מיד או מאחסנים במקרר (עד 3 שעות) לפני ההגשה.

 


דרג: