קינוחי קרם לימון בפירורי אגוזים

אפשר לראות בקינוחים האלה טארט לימון מפורק - במקום להכין קלתית בצק ולמלא אותה בקרם לימון מכינים פירורי בצק אפויים ומסדרים קינוח שכבות נפלא בקלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קינוחי קרם לימון בפירורי אגוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרם הלימון:
  • 3 ביצים גדולות
  • קצת פחות מ־⅔ כוס (125 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת משני לימונים גדולים
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כוס עלי טרגון קצוצים + 1 כף עלי טרגון קצוצים לקרם השמנת
  • 150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • מעט שמנת חמוצה, רצועות של קליפת לימון ועלי טרגון טריים לעיטור (לא הכרחי)
  • לפירורי האגוזים:
  • ⅓ כוס (40 גרם) קמח
  • קורט אבקת אפייה
  • ⅛ כפית מלח
  • ⅛ כפית זנגביל טחון
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 40 גרם חצאי פקאן
  • 40 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות

אופן הכנה:


1. מכינים את קרם הלימון. טורפים את הביצים עם הסוכר בסיר קטן בעל תחתית עבה (רצוי סיר בעל ציפוי מונע הדבקות). מוסיפים קליפה מגוררת, מיץ לימון, ¼ כוס טרגון וחמאה ומערבבים בלי הפסקה מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה. ממשיכים לבחוש מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מבעבעת קלות ומסמיכה. מסירים מיד מהאש וטורפים במשך דקה נוספת. מסננים את התערובת לתוך קערה (נמנעים מערבוב התכולה, רק מטלטלים את המסננת). מהדקים אל פני הקרם יריעת ניילון או נייר אפייה. מקררים היטב, רצוי במשך לילה.


2. מכינים את פירורי האגוזים. מנפים קמח, אבקת אפייה, מלח וזנגביל למכל של מעבד המזון. מוסיפים סוכר ופקאנים ומפעילים בלחיצות על כפתור הפולסים כדי לרסק את הפקאנים לפירורים קטנים. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת שנראית כפירורי לחם גסים. מעבירים את הפירורים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מהדקים קלות ומשטחים לשכבה בעובי 7-6 מ"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) במשך 15 דקות או עד שהבצק יבש למגע וצבעו חום־זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים במזלג לפירורים בינוניים. שומרים את הפירורים בקופסה אטומה עד להרכבת הקינוח.


3. מרכיבים את הקינוח. מכינים 6 כוסות שתכולתן 150 מ"ל לפחות. טורפים היטב את קרם הלימון. מורידים
¼ כוס קרם לקערה קטנה ומערבבים עם השמנת החמוצה ועם כף הטרגון הנותרת. מניחים כף של פירורי בצק בתחתית כל כוס. מחלקים את תערובת השמנת בין הכוסות. מכסים ב־2 כפות נוספות של פירורי בצק. מחלקים את קרם הלימון בין הכוסות. מעטרים כל מנה בתלולית פירורים, בזילוף שמנת חמוצה, בקליפת לימון ובעלה טרגון. מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.



דרג: